Novica.
Ste se kdaj vprašali, kaj proda več? Kvaliteta ali embalaža?

23. maj 2017 / Domen

Če še niste uveljavljeno podjetje potem prodaja samo embalaža in ne kakovost. Uveljavljena podjetja imajo že redne kupce, ki vedo kakšne storitve ali izdelke jim nudijo. Če je vaš stik s kupcem prvi, ga bolj prepriča embalaža.

Poglejmo si na primer Japonsko avtomobilsko industrijo, kjer so Japonci izdelali privlačno oblikovane avtomobile in pridobili nove kupce, ki jim prej njihovi avtomobili niso ustrezali predvsem zaradi embalaže. Ste se torej že kdaj vprašali, kaj proda več? Kvaliteta ali embalaža? Torej v avtomobilski industriji prodaja oblika avtomobila ne samo kvaliteta motorja.

Ste še vedno mnenja, da embalaža ne prodaja?

Prvi vtis šteje največ, tako je tudi pri hrani, pijači, kozmetiki, spletnih straneh, revijah, knjigah,... Na eni strani imamo trgovino, ki ima odlične in kakovostne izdelke, vendar slabo izdelano spletno trgovino. Na drugi strani imamo enake izdelke, ampak dovršeno in lepo izdelano spletno trgovino. Katera mislite, da proda več? Vsekakor druga, ker je nakup in preglednost spletne trgovine enostavnejša za uporabo in s tem pridobimo kupca na svojo stran. Zadovoljen kupec se rad vrne zaradi pozitivne spletne izkušnje. Ampak zakaj proda druga spletna trgovina več? Zaradi svoje embalaže, ki je v tem primeru spletna trgovina.

Primer preproste in čiste embalaže za kruh s povdarkom na grajenju znamke.

Lepa embalaža pozitivno vpliva na kupca in ustvarja dodano vrednost izdelku.

Primer prelepe embalaže, ki potegne pozornost in posledično proda več.

Primer:

Poglejmo si primer kozmetike ali kave. Spremenimo raje strategijo in namesto klasične embalaže z enobarvnimi črkami, ki jo ima večina prodajalcev, uporabimo embalažo z zlatimi ali srebrnimi svetlečimi črkami, ki dajo občutek premium embalaže. Tudi papir ima lahko sijaj ali pa je v stilu vašega produkta (videz lesa, ...), ki ga želite prikazati kot najboljšega. Kot pravi dober star pregovor: “Dobra roba se sama hvali”.

Nič ne stane toliko kot zadovoljna stranka, ki se vrača. 👌

Viri slik: Eskimodesign, Robinsson Cravents, Werklig

Zadnje novice:

Oblikovanje spletnih strani

10 trendov za oblikovanje spletnih strani 2017

Oblikovanje spletnih strani

Kdaj je prenova spletne strani potrebna?

Izdelava spletnih strani

Ali veste, kateri elementi so potrebni za uspešno spletno stran?

Čas, da se spoznamo? Naredite prvi korak na info@focusly.net.