Novica.
Ali veste, kateri elementi so potrebni za uspešno spletno stran?

26 april 2017 / Teja

Ljudje imamo radi lepe stvari in si ne moremo pomagati. V naši naravi je, da stvari, ki izgledajo odlično, povežemo z drugimi pozitivnimi lastnostmi. Zato je videz glavni element za uspešno spletno stran.

Če vam v restavraciji postrežejo jed, ki je na videz privlačna, boste predvidevali, da je tudi zelo okusna, kajne?

Videz je še bolj pomemben v digitalnem svetu, saj ima vaša spletna stran veliko konkurence, ki ponuja točno to, kar ponujate vi. Pomembno je, da se na vaši spletni strani obiskovalec hitro znajde in ga vizualno prepričate, saj bo v nasprotnem primeru odhitel h konkurenci. Spletno mesto je odsev vašega podjetja, saj na podlagi kakovostno oblikovane spletne strani pustite na obiskovalca odličen prvi vtis. Obstaja veliko dobrih oblikovalcev in obstaja veliko neizkušenih 'oblikovalcev', ki iščejo samo hiter zaslužek. Izbirajte premišljeno in naredite korak naprej ter ne varčujte na spletni strani. Vse se namreč začne prav tam in z boljšo spletno stranjo vas lahko konkurenca hitro prehiti. Verjamemo, da to ni vaš namen.

1 / Vizualno odličen in privlačen videz

Dizajn je najpomembnejši element spletne strani. Ne glede na to, kako dobro lahko navigirate po spletni strani, z zastarelo in nepregledno spletno stranjo ne boste konkurirali na spletu. Prvi korak k uspehu je namreč ta, da je vaša spletna stran vizualno privlačna.

Primer vizualno privlačnega videza. (Vir slike: 8pm.it)

2 / Minimalizem

Vsi trendi hitijo v smer minimalnega in preglednega videza. Znebiti se morate nepotrebnih elementov, ki vam preprečujejo, da bi vaša spletna stran izstopala. Z manj elementi spletna stran lažje zadiha in deluje bolj elegantno in prodajno. Pri načrtovanju in oblikovanju se je dobro držati načela manj je več, vendar pri tem ne smemo izgubiti bistva in uporabniške izkušnje. Čas je, da hitro in odločno predate sporočilo potencialnim strankam, zato se ne ustrašite praznine.

Minimalističen videz spletne strani. (Vir slike: 62models.com)

3 / Uporabniška izkušnja

Na spletni strani se mora obiskovalec dobro znajti, saj jo bo hitro zapustil, če se na njej ne bo počutil domače. Navigiranje po spletni strani mora biti jasno in enostavno, saj mora obiskovalec informacije, ki jih išče, najti takoj. Izogibajte se suhoparnim in dolgim tekstom, raje jih podajte v obliki alinej oziroma na dinamičen način.

4 / Veliko slik in filmčkov

Slike in video posnetki so na spletnih straneh v današnjem času zelo popularni, ker se lahko uporabnik poveže s temo spletne strani, ne da bi prebral vsebino. Poznamo namreč pregovor, ki pravi, da slika pove več kot 1000 besed. Uporabniki se na določene slike tudi čustveno odzovejo, kar je pri besedilu manj možno. Slike in video posnetke moramo skrbno izbrati, ker se morajo ujemati z vsebino. Izbiramo kvalitetne slike visoke resolucije, saj lahko slaba kakovost slike uniči izgled še tako dobro oblikovane spletne strani. Na volje je ogromno spletnih strani, kjer lahko najdete slike brezplačno (Pexels, Unsplash, Pixabay,…).

Kakovostne slike za popestritev ponudbe. (Vir slike: jhornig.com)

5 / Odziven dizajn

Če spletna stran v tej dobi ni prilagojena za mobilne naprave in tablice, ste že izgubili bitko z vašimi uporabniki. Večina uporabnikov na splet dostopa z mobilnimi napravami in število se še povečuje. Uporabnik pričakuje, da spletna stran izgleda odlično na računalniku (desktop) in mobilnih napravah. Za mobilne naprave se stran lahko popolnoma optimizira in tako dosežete idealen videz.

6 / Blog

Stran z aktivnim blogom je eden izmed ključnih elementov za dobro SEO optimizacijo. Vzdrževanje tega je lahko težavno, vendar je vredno vsega truda. Prav tako je pomembno, da ste prisotni in aktivni na družabnih omrežjih in sporočite Googlu, da ste aktivni. Glavno je, da ne odnehate.

Zadnje novice:

Oblikovanje spletnih strani

10 trendov za oblikovanje spletnih strani 2017

Oblikovanje spletnih strani

Kdaj je prenova spletne strani potrebna?

Marketing

Ste se kdaj vprašali, kaj proda več? Kvaliteta ali embalaža?

Čas, da se spoznamo? Naredite prvi korak na info@focusly.net.